Vi i foreningen Kretahunde gør alt hvad vi kan for at gøre livet bare lidt bedre for nogle af de mange gadehunde på den græske ø Kreta.

For at nævne nogle af de ting, som vi sidder og arbejder med her i Danmark:

Adoption og formidling af hunde, bookning af rejser til hundene og transport af dem til/fra lufthavne til enten deres nye familie eller til en plejefamilie, som skal tage sig af dem inden de får deres nye hjem. Herunderover skal vi besøge plejefamilier og kommende adoptivfamilier samt administrere og opdatere vores hjemmeside og facebookside- og gruppe. Vi bruger mange timer online, hvor vi svarer på mails, opdaterer hjemmeside, opdaterer facebookside- og gruppe og lægger billeder op af hundene, som er i pleje i Danmark og af de hunde som stadig bor på internaterne på Kreta.

Vi prøver at skaffe penge ved blandt andet at afholde loppemarkeder, lave indsamlinger og sælger ting lavet specielt til os (særligt Inge-glas og Anittas billeder).

Vi er 100% afhængige af pengedonationer til at kunne bidrage til foder og medicin til hundene – alle beløb store som små er kærkomne og til stor hjælp. Donationer kan også være foder, tæpper, halsbånd, transportkasser mm.   

De fleste aktive i foreningen har også været afsted som volontør på internater på Kreta en eller flere gange, for at opleve den virkelige barske virkelighed, som gadehundene oplever hverdag.

Vi ved heldigvis hvor lidt der skal til for at være med til at gøre en forskel, og derfor brænder vi for det arbejde vi laver.

I Grækenland er der en lovgivning som siger, at det er ulovligt at aflive dyr medmindre, at de er uhelbredelige syge. Dette er en af de mange grunde til, at antallet af gadehunde stiger, og som gør at grækerne vælger at dumpe deres kæledyr alverdens steder for at komme af med dem, selv når de er syge og tilskadekommet. 

Den nye generation af kretensere vokser dog heldigvis op med en bedre eksponering til medierne og internettet. Her kan de finde informationer om omsorgsfuld behandling af dyr og om den dyrevelfærd, som praktiseres af andre europæere.

Vi ved, at nogle folk har svært ved at acceptere, at vi bringer hunde til Danmark, når vi i forvejen har hunde herhjemme som mangler nyt hjem. Vi gør det med henblik på, at internaterne ikke bliver fyldt op til renden og dermed ikke gør det værdigt for gadehundene at bo der.

Vi gør alting frivilligt og alle pengedonation går udelukkende til hundene på internaterne rundt omkring

på Kreta.

Der er mange organisationer, internater og private grupper, både på Kreta og i mange andre vestlige lande. De er alle drevet af frivillig arbejdskraft og har alle den samme fælles mission at bidrage til at afhjælpe de grundlæggende årsager til problemerne og uddanne om vigtigheden af ​​korrekt og forsvarligt dyrehold. Det er også takket være et stigende pres fra de hundrede vis af dyrevelfærdsorganisationer i landet og udenlandske organisationer, at der i de sidste år er kommet en stigning i antallet af dømte for dyremishandling.