Der er rigtig mange hunde, som går rundt på gaden eller mange andre steder på Kreta.

Ofte søger hundene turisterne, da de har haft en familie, som måske lige har kassereret dem og kørt dem lang væk hjemmefra. Ofte holder hunden til, hvor den er smidt af bilen, i håb om, at dens ejer kommer igen.

Hundene på gaden er ofte kælne, sultne og tørstige – nogle af hundene kan være ejet, da cretanerne har hund på en anden måde end os i Danmark. De ejede hunde får ofte heller ikke så megen opmærksomhed, mad og vand, og søger derfor flokken af herreløse hunde.

Hvis du gerne vil tage en hund fra gaden med hjem og eje, så er det muligt.

Det er godt at være lidt forberedt hjemmefra i forhold til hvad du kan møde og blive draget af. Så forhør dig hos dit flyselskab, det kan være det er igennem et rejsebureau, hvor du har bestilt en booket en charterrejse. Der er kun nogle bestemte fly, som tillader hunde med i flyet enten i cabinen eller i lasten.

  • Norwegian – tillader max 4 hunde pr. afgang. Det er nemt at booke pladser til en hund/hunde. Dette gøres samtidig med, at egen flybillet bookes. Efter pladsreservation, når man til punktet “yderligere produkter”, hvor der under anden specialbaggage og kæledyr kan tilvælges “hund i lastrum”. Herefter kan der ses antallet af pladser i næste kolonne. Hunden/hundene betales på forhånd, så alting er klaret på forhånd og det eneste, der skal gøres i lufthavnen ved afrejse er at tjekke hundene ind sammen med egen baggage.
    Hvis du flyver med Norwegian gennem en pakkerejse, skal der forhøres hos rejsebureauet om der er plads.
  • Jet-time – tillader hunde med på deres afgange. Hunden/hundene bookes via Jet-times hjemmeside. Der klikkes på den orange cirkel, hvor der står “bestil ekstra baggage”. Herefter vælges “Hund og kat med på rejsen”, hvor der står, at dyret både kan medbringes i cabinen og i lastrummet. Tryk så på “Bestil dyrtransport”, så kommer du ind på en side, hvor du skal indtaste bestillingsnummer og afrejsedato. Herefer kan ses, hvor mange ledige pladser der er. Her betales hunden/hundene også på forhånd, så det eneste, der skal ske i lufthaven er indcheckning af hundene sammen med egen baggage.
  • SAS –  rutefly tillader hunde ombord. Her søges tilladen om hund/hundene pr. tlf.         
    På deres charterfly må der ikke rejses med dyr ombord, da der skal tages hensyn til allergiere.
  • TUI – tillader max 3 hunde pr. afgang. Dette er gældende på deres flyvninger med Boeing 737. Her bookes hunden/hundene via telefon til kundeservice. Informationen kan findes på deres hjemmeside ved at klikke “Før rejsen” og under “Dyr ombord”.
  • Aegean – tillader hunde ombord. Her ringes til deres hovedkontor i Athen, hvor hunden/hundene bookes pr. telefon. Alt info kan findes på deres hjemmeside under Travel info –> Special Assistence –>Travelling with pets.

Hvis du har fundet en hund på gaden som du ønsker at hjælpe, er det første du skal gøre at få taget en masse billeder, lokalisere området, søge hjælp og blive ved hunden og/eller tage den med i sikkerhed. Det kan være, at næste gang du vil finde hunden, at den er død, bragt til et internat, adopteret af en anden familie eller endnu løber rundt grundet foder fra foderværter.

Kontakt meget gerne vores forening om hjælp – pr. mail kontakt@krgh.dk, under beskeder på vores facebookside Kretahunde.dk eller på opkald til Katja på tlf. 60636730.

Hvis du har fundet en hund på gaden som du ønsker at hjælpe og tage med til Danmark og adoptere, skal du tage den til dyrlægen for at tjekke om den har en chip og dermed er ejet. Hvis ikke den har det kan du påbegynde forberedelsen af hunden inden afrejse. Hunden skal have et EU-pas (dette vil står på græsk), indsat en chip i venstre skulder, som bliver registreret i dit navn (derfor skal du medbringe legitimation i form af kørekort eller pas), 1 grundvaccination mod parvovirus, hundesyge og leverbetændelse – og gerne også parainfluenza/kennelhoste.

Herudover skal hunden have den vigtigste vaccination for at måtte rejse til Danmark – rabies vaccinationen, som hunden skal have minimum 3 uger inden afrejse fra Kreta. Tolderne kigger på om datoen i hundepasset overholder, at hunden er vaccineret mod rabies minimum 3 uger inden ankomst.

Hunden skal ikke i karentæne ved rejse fra Grækenland til Danmark, da begge lande er EU lande. Det eneste, som kræves er rabies vaccinationen.

Dyrlægen på Kreta undersøger hunden, og vil måske spørge om hunden skal blodprøvetestet for Leishmania og flåtfeber.

Hunden bør have en loppe- og ormekur inden afrejse – køb evt. en ekstra til nogle uger efter.

Dyrlægerne er slet ikke så dyre, som vores egne i Danmark, men alligevel tager de nok lidt mere for en konsultation fra en turist end fra en de kender på Kreta.

Hvis du er lang tid nok på Kreta, så du selv kan have hunden i din bolig og selv kan have den med på rejsen til Danmark, er det nemt og den bedste måde, at hunden vænner sig til dig. Dog er man ofte ikke afsted, så længe så hunden kan nå at blive gjort klar. Derfor er der andre muligheder for pleje af hunden, som skal vente 3 uger på Kreta inden afrejse til Danmark.

Der er diverse hundepensioner, privat pleje, som du selv finder eller et hundeinternat, som ofte siger nej på grund af pladsmangel. Fælles for dem alle sammen er, at du er nødt til at betale for deres fortjeneste med at passe hunden. Måske ønsker de også at se en aftale om, at der er nogle som ledsager den hjem til Danmark, når den er klar.

Vi kan være behjælpelige hundepensioner, internatet og privat personer, som plejer og klargører hunden inden afrejse:

Pluto i Kisamos: https://kissamos-dogs-boardingkennel.blogspot.dk/

Tlf: 0030 28223 00414 eller 694 65 60 918

E-mail: Gaeter@outlook.com

Dog Village i Chania: http://www.dogvillage.gr/en/

Tlf: 0030 6932 467 936

E-mail info@dogvillage.gr

The Dog Hotel i Rethymnon

Tlf: 0030- 6949688722 / 0030-28 310 41140

E-mail : cretekennels@hotmail.co.uk

Cats Pyjamas Rescue i landsbyen Fres: hjælper hjemløse katte

Tlf: 0030-28250 71562/ 0030-69 4947 6418

E-mail : cpr@catspyjamas

Elizabeth Iliakis i Chania by (The Souda Shelter): hjælper gadehunde

Tlf: 0030- 697 433 2666

E-mail : dadoo369@yahoo.com

Souda shelter tager ikke flere hunde ind, men det kan være, at hun kan være behjælpelig med pleje.

Silke Wrobel (Noah`s Little Ark, Animal Protection): hjælper turister med gadehunde mod betaling

Tlf: 0030- 6946 8811 55

Natalie Cohen i området Agia Apostolos: driver et hotel og hjælper og fodrer gadehunde og katte

(Natalie har en god kontakt til en god hundepension i Rethymnon)

Tlf: 0030- 6939 4613 04

Og 2 dyrlæge visitkort. Vi plejer at bruge Virginia (første kort) fra før kommunen tog over med internatet i efteråret 16.

Dyrlæge Virgina i Chania by

Tlf: 0030- 28210 791 99

E-mail : virgitheo@hotmail.com